Budapesta si povestile Dunarii

1528

Dupa cum arata si numele, acest oras este format din doua parti, Buda (partea vestica a orasului) si Pesta (partea estica in care se afla centrul administrativ, comercial, industrial si cartiere rezidentiale), amplasate pe malurile Dunarii.

Una dintre cele mai impresionante cladiri din partea vestica a orasului este Castelul Buda care a gazduit de-a lungul timpului regii Ungariei. Costruita in stil gotic, cea mai veche parte a castelului dateaza din secolul XIV. Castelul a suferit mai multe reconditionari fiind unul dintre monumentele care au stat la baza cladirii acestui oras. Daca la suprafata veti avea ocazia sa admirati arhitectura castelului, la subsol veti putea pasi in Labirintul de sub Castelul Buda, un complex de pesteri din calcar. Intrarea se face pe o straduta laterala.

Experienta este una unica dat fiind faptul ca tunelurile si coridoarele sunt luminate discret iar bifurcatiile acestora va pun la incercare simtul orientarii. Pentru cei mai romantici dar si aventurieri acest traseu poate fi facut la lumina felinarului dupa ora 18.00, atunci cand toate luminile se sting. Labirintul dragostei este o experienta care va va pune la incercare. Incursiunea celor doi indragostiti incepe pe intrari diferite care duc insa spre acelasi loc, in care sunt intampinati de o atmosfera deosebita, dublata de bucuria regasirii. Dupa aceasta experienta puteti porni impreuna spre Podul cu Lanturi de unde se dezvaluie o frumoasa priveliste.

Partea estica a orasului, Pesta este dominata de cladirea impunatoare a Parlamentului Ungariei, cea mai mare cladire din Ungaria, amplasata in apropierea falezei Dunarii. Aceasta se oglindindeste in apele fluviului creand o priveliste placuta si plina de maretie. Aceasta se continua in parcul Palatului in vecinatatea falezei Dunarii.

Ca multe alte destinatii turistice, Budapesta ofera iubitorilor de apa excursii cu vaporasul pe Dunare. Pentru o atmosfera romantica este indicat ca plimbarea cu vaporasul sa se desfasoare noaptea pentru a va putea bucura de spectacolul de lumini reflectate in apa oferit de catre acest oras.

Botezatu Cristina

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCum sa faci o nunta ieftina !?
Articolul următorTarguri nunta in luna martie 2012

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here