Bruges – „Venetia Nordului”

2365

Bruges este un oras romantic prin definitie, centrul sau istoric care se mentine aproape intact ,fiind inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Bruges este numit de catre multi „Venetia Nordului” datorita numeroaselor sale canale avand si o importanta putere economica datorita portului sau. . Declarat in anul 2002 capitala a Europei, orasul Bruges incanta prin atmosfera medievala intretinuta de catre cladirile vechi si stradutele inguste si pavate care intretin o atmosfera placuta si linistita. Brugge6

Daca vremea tine cu voi puteti incerca o plimbare romantica cu vaporasul sau cu barca pe canalele din Bruges. Odata ajunsi pe apa timpul capata alte dimensiuni. Veti petrece ore bune admirand arhitectura specific medievala a caselor, gradinile cu flori de toate felurile imprejmuite cu garduri vii din iedera. Va veti bucura de compania lebedelor si a ratelor salbatice care va urmeaza ca niste sfetnici ai apelor ca intr-un basm ce ar putea continua la nesfarsit. Urlaub in Brügge 22. bis 25. Mai 2008

Pentru un crampei de liniste puteti alege Biserica Notre Dame din Bruges unde puteti admira o foarte cunoscuta opera a lui Michelangelo, Fecioara cu pruncul, realizata din marmura alba sau chiar Delfinariul din Boudewijnpark aproape de Bruges.

Pofticiosii pot alege muzeul din ciocolata unde vor avea ocazia sa vada scuplturi din ciocolata. Iar daca pofta vine privind si exponatele sunt necomestibile, comerciantii vin cu o solutie buna amplasand buticuri de la care poti cumpara diferite sortimente de ciocolata in functie de gusturi si arome combinate tocmai pentru a-ti incanta simturile.

In fiecare perioada a anului orasul surprinde prin organizarea de festivaluri de muzica, film, teatru, ciocolata si multe altele. Mai multe informati despre acestea puteti afla aici.

Ca recomandare am ales filmul « In Bruges » ( 2008), o comedie marca Martin Mc Donagh a carui actiune se petrece in orasul Bruges, avand in rolurile principale pe Colin Farrell si Brendan Gleeson. Opera cinematografica a fost filmata in toalitate in acest oras. Cititorii pasionati se pot delecta cu opera Logodnica din Bruges, un roman de dragoste scris de catre Madeleine Ker.

De vizitat in Belgia

Belgia este o tara cu multe castele, catedrale si orase medievale. Dintre obiectivele care nu pot fi ratate intr-o vizita in aceasta tara, sunt numeroase locatii care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO:

Ansamblul „Béguinages flamands” – Bruges

Piaţa Centrală („Grote Markt” / „Grand’ Place”) din Bruxelles

Canal du Centre”

Turnurile înalte cu ceas („Beffrois” / „Belfriede”)

Cariera neolitică de silex (cremene) de la Spiennes ( Mons)

Catedrala din Tournai

Centrul istoric din Bruges

Muzeul Plantin-Moretus din Anvers

Palatul Stoclet

Belgia tara ciocolatei, a diamantelor si berii.

9 din 10 oameni iubesc ciocolata… al 10-lea minte intotdeauna… este o vorba ce circula printre locuitorii acestei tari. Cu 170.000 de tone pe an si 2.000 de ciocolaterii in toata tara, Belgia se poate mandri cu acest simbol national al ciocolatei. Insa nu doar cu aceasta se mandresc,slefuirea diamantelor a fost si este una dintre industriile importante ale Belgiei… belgienii slefuiesc diamantele intr-un mod mai aparte, printr-o tehnica celebra, si anume cu pudra de diamant, despre care se spune ca a fost inventata de Bruges Lodewijk van Berquem, in jurul anului 1450.

Pe langa ciocolata si diamante mai este un reprezentat de seama al Belgiei… , ultimul dar nu si cel din urma reprezentant al se prezinta cu peste 500 de arome , si anume faimoasa bere belgiana.

Botezatu Cristina

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVenezia, orasul perfect pentru luna de miere
Articolul următorTârguri de nuntă în 2014

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here