Destinaţii extravagante pentru luna de miere

1637

După toată agitaţia dinaintea nunţii şi stresul care apare înaintea unui eveniment atât de important, meriţi din plin o vacanţă relaxantă. 

1. machu pichu1. Peru este considerată o destinaţie universală, însemnând pentru orice turist al lumii, înainte de toate, peste 6000 de ani de civilizaţie şi cultură. Însă e vestit şi pentru preţurile mici. Dacă aveţi un buget restrâns, costurile pe o zi ajung la 20 de euro, dar dacă vreţi să mâncaţi la restaurant şi să vă permiteţi mai multe, costurile pot ajunge şi la 50 de euro pe persoană. Printre atracţiile turistice se numără Lima (capitala), Cusco (oraş incaş original), şi desigur ruinele oraşului Machu Picchu. Trebuie menţinut şi faptul că preţul taxiului, al mâncării, al obiectelor decorative şi al articolelor de îmbrăcăminte sunt negociabile. 

2. taj mahal2. India este o destinaţie incredibil de ieftină. Cu doar 2.50 dolari poţi mânca bine într-un restaurant normal. Preţul camerelor variează destul de mult, în unele locuri poţi găsi o cameră decentă la doar 1 dolar, însă în Bombay sau Bangalore tariful pe o noapte poate ajunge şi la 20 dolari. Dacă ai ajuns în India, nu uita să vizitezi monumentele precum Taj Mahal, fortul Agra sau Grădina Lodhi. Dacă vrei să scapi de aglomeraţia din oraşul New Delhi, poţi petrece o zi liniştită pe plajele din Goa.Viaţa în general e foarte ieftină, nu-i de mirare că uneori turiştii rămân şi luni de zile pe meleagurile indiene.

 

3. 250px-Egypt.Giza.Sphinx.013. Egiptul. Pentru unii, o călătorie în Egipt, poate reprezenta un vis devenit în realitate. De aceea, ca să nu vii acasă cu buzunarele goale, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: în loc de taxiuri alege transportul în comun, cumpără mâncare şi apă din supermarket (de exemplu 2 litri de apă costă cam 1 dolar), deoarece preţurile în restaurante şi hoteluri sunt destul de piperate, cele mai ieftine hoteluri sunt în Luxor, unde tariful pe o noapte este în jur de 15 dolari . Un alt sfat foarte imporant este să negociezi când ieşi la cumpărături!

4. 320px-Chinesische-mauer4. China a atras tot mai mulţi turişti în ultimele ani, din cauza preţurilor foarte scăzute. Găsirea unei camere de hotel ieftine într-un oraş mare nu reprezintă o provocare. Singura problemă este preţul biletelor de avion, însă acesta este compensată de mâncarea incredibil de ieftină, taxiuri cu tarife foarte scăzute şi aparatele electronice la preţuri reduse. Printre lucrurile care trebuie văzute în China se numără Marele Zid, luptătorii Terracotta, Marea Moschee din Xian, şi modernul oraş Hong Kong.

5. 320px-Tour_to_the_Quebrada_de_las_Conchas5. Argentina este o ţară populară în rândul celor care doresc o escapadă. Industria turismului este dezvoltată la cele mai înalte standarde, dar totuşi preţurile sunt rezonabile. La 10 dolari deja poţi să-ţi rezervi o cameră de hotel, iar pentru cei puţin pretenţioşi există şi varianta cazării într-un camping, unde tariful începe de la 5 dolari. Dacă vrei să descoperi adevăratul spirit al ţării pot să iei şi lecţii de tango la doar 7 dolari/oră.  Alte atractii ale Argentinei sunt obiectivele turistice  incluse pe  lista patrimoniului mondial UNESCO:

  • Parcul național „Los Glaciares“ (1981)
  • Parcul național Iguazu (1984)
  • Cele 4 așezăminte misionare iezuite pentru guarani de la San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto și Santa Maria Mayor (1983, 1984)
  • Peninsula Valdés (1999)
  • Picturile murale din peștera “Cueva de las Manos”, Rio Pinturas (1999)
  • Parcurile naturale Ischigualasto și Talampaya (2000)
  • Ansamblurile de clădiri iezuite din zona Córdoba (2000)
  • Quebrada de Humahuaca (2003)

Budai Adrienn Renata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here