Venezia, orasul perfect pentru luna de miere

2290

Preferata de multi ca destinatie de vacanta, Venetia este orasul perfect pentru luna de miere. Acesta ofera tinerilor casatoriti o gama larga de obiective turistice si o atmosfera deosebita.

Venetia cu o populatie de 271 000 de locuitori, ‘Orasul Apelor, Regina Adriaticii, Orasul Podurilor ‘sau numit si Oras al indragostitilor, este cunoscuta drept locul ideal pentru o plimbare cu gondola pe Canal Grande, principala artera maritima. Orasul se intinde pe 117 insulite. Primul lucru care va va atrage atentia va fi apa asemeni smaraldului. Varietatea de stiluri atrage prin maretie si creaza un peisaj de poveste. Cladiri din perioada venetiano-bizantina, gotica venetiana sau cea renascantista spun fiecare cate o legenda in jurul careia se nasc povesti de dragoste.

 

Puntea Suspinelor este incarcata de semnificatii. Se spune ca daca treci cu gondola pe sub ea si saruti persoana iubita in acel moment, dragostea voastra va invinge toate obstacolele. Aceasta legenda vine in sprijinul tinerilor casatoriti reinnoindu-le proaspetele juraminte de dragoste.

san marco 5 - michael dawes -

Daca preferati agitatia puteti alege Piata San Marco unde veti fi intampinati de masti, culori si fantezie si porumbei. Piata San Marco este considerata inima orasului unde se gasesc cele mai importante institutii administrative cat si cele mai importante cladiri : Basilica San Marco, Turnul San Marco, Palatul Dogilor, Biblioteca Marciana, Muzeul de Arheologie. Pentru a va incarca bateriile, Venetia va pune la dispozitie o serie de cafenele si restaurante ferite de arsita soarelui unde puteti gusta o varietate de sortimente de inghetata.

Daca preferati linistea, catedralele vieneze vin in intampinare indemnandu-va sa gasiti linistea sufleteasca departe de forfota de afara. Stradutele inguste, maluruile inverzite, salciile plangatoare si aerul proaspat vor crea o atmosfera intima si placuta. Sunetul valurilor care se lovesc de cladirile vechi canta valsul vienez perfect.

Un alt obiectiv turistic pe care-l puteti vizita daca sunteti in Venezia este Insula Murano, o serie de insulite mai mici legate prin poduri,la aproximativ 1,5 km distanta de Venetia, Murano fiind renumita pentru prelucrarea sticlei.

murano 1- michael dawes .

Pentru a intra in atmosfera veneziana va recomand drama “Frumoasa venetiana” care reconstituie scene boeme din istorie care pot fi retraite vizitand acele locuri. Comedia “Casanova” aparuta in 2005 regia lui Lasse Hallstrom si avandu-l ca actor principal pe Heath Ledger prezinta o frumoasa poveste de dragoste care va va proiecta direct pe scarile castelelor venetiene. Cartea “Puntea suspinelor” scrisa de Michel Zevaco poate fi o lectura placuta pe parcursul calatoriei spre aceasta destinatie deoarece ofera semnificatii profunde locurilor pe care le veti vedea.

credit foto > flickr.com /michael dawes

Cristina Botezatu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAda Fashion rochii de mireasa
Articolul următorBruges – „Venetia Nordului”

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here