Buchetul de mireasa, trecut si prezent

1699

Astazi acest domeniu, al nuntilor, are o legatura stransa cu lumea modei a fashion-ului, incepand de la buchet mireasa ,rochia de mireasa, pantofi, voal, diadema, bratara, colier, machiaj, toate trebuie sa fie obligatoriu in trend, sa fie la moda, mireasa sa fie cu personalitate si sa poarte semnatura unor designeri celebri, indiferent de accesoriul purtat la nunta.www.flickr.com - jvansanten

Nici buchetul de mireasa nu a scapat de ochii critici ai designerilor florali, acestea folosind propriul limbaj.

Florile au fost mereu purtatoarele unor mesaje de dragoste, din timpuri stravechi, semnificatia acordarii unei flori era egala cu o declaratie de dragoste sau apreciere a unei persoane apropiate de sufletul celui care daruia. In Imperiul Roman la ceremonialul de casatorie, mirii purtau la gat un sirag de flori ca semn al dragostei reciproce si a dorintei ca cei doi sa aiba o viata fericita impreuna.

Buchetul de mireasa, transformari

Buchetul de mireasa in vremurile mai vechi oferea si informatia asupra statutului social al acesteia, daca acesta era voluminos si extravagant semnifica faptul ca aceasta era dintr-o familie instarita, dintr-o clasa sociala superioara.www.flickr.com - griff& chuck

La inceputul secolui al XX-lea buchetul de mireasa purtat de acestea era cu coada mai lunga, ca si gladiolele. Evident ca si in alte domenii ale modei si aici au fost treceri de la acest tip de buchet de mireasa la cel mic si rotund, buchet de mireasa tip con sau la buchetul de mireasa purtat pe brat.

Astazi, sunt la moda buchetele de mireasa colorate, flori de camp combinate cu alte tipuri de flori care sa dea un aer vintage acestuia.

Semnificatia florilor

Prin secolele XVII-XVIII, mirii isi dezvaluiau si exprimau dragostea codat prin flori, fiecare floare oferita avand o semnificatie aparte. De exemplu:

  • lalelele semnificau iubire si pasiune,
  • garoafele- dragoste si fidelitate vesnica,
  • margareta- frumusete,
  • crin- onoare,
  • orhidee- iubire si frumusete,
  • crizantema – bogatie, adevar
  • trandafir – iubire, bucurie
  • iasomie – casnicie fericita

Surse foto

www.flickr.com – riekhavoc.

www.flickr.com – jvansanten

www.flickr.com – griff& chuck

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here