Asezarea invitatilor la masa, coduri de eticheta

1890

Unul dintre elementele cele mai importante ale unei nunti, este cum organizezi asezarea la masa a invitatilor. Starea lor de bine face ca nunta ta sa fie una reusita, prin urmare, trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui mic detaliu care este in acelasi timp foarte important.

Nuntile mici nu presupun realizarea unui plan de asezare, si asta pentru ca de obicei mai toata lumea se cunoaste, invitatii fiind in mare parte apropiatii familiei. Pentru o nunta mai mare insa, lucrurile stau un pic diferit. Ai parte de invitati singuri, oaspeti care nu se plac reciproc sau care nu se cunosc. Prin urmare, pentru a le oferi confortul dorit, trebuie sa organizezi plasarea acestora intr-un mod cat mai eficient.

Criterii de baza

In general la mese se pun persoanele care se cunosc intre ele. Insa s-ar putea sa ai ghinionul, ca dupa ce faci asta, sa ramana un grup de persoane care nu se cunosc intre ei deloc, si daca nu sunt nici sociabile, s-ar putea ca planul tau in care toata lumea trebuie sa se simta bine, sa esueze. In prima instanta trebuie sa faci o analiza rapida a invitatilor care ti-au confirmat venirea. Dupa care sa incerci sa faci un mix, astfel incat, la fiecare masa sa fie cateva persoane care se cunosc, pentru a da startul comunicarii. De asemenea trebuie sa ai in vedere si varsta, caracterul lor, hobby-urile sau orice alte lucruri pe care ar putea sa le aiba in comun.

Persoanele singure

Ideal este sa le asezi langa alte persoane pe care le cunoaste. Ideea preconceputa ca persoanele singure trebuie sa stea cu alte persoane singure, nu cred ca poate fi o varianta castigatoare, ba mai mult ai putea sa ii faci sa se simta stanjeniti.

Codul de eticheta

Eticheta spune ca daca ai mese rotunde, trebuie sa asezi femeile si barbatii in mod alternativ iar daca ai mese lungi partenerii se aseaza fata in fata alternand cu femei si barbati de-a lungul lor. Eticheta insa nu trebuie respectata intotdeauna. Facand dupa cum spune ea, e un pic prea dupa reguli, si cum regulile sunt facute pentru a fi incalcate, incalca-le exact asa cum crezi ca este cel mai potrivit pentru nunta ta.

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIntampina invitatii la nunta intr-un mod deosebit
Articolul următorOficiaza nunta intr-un castel din strainatate

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here