Muzica la nunta este un aspect deloc de neglijat cand vine vorba de evenimentul cel mai insemnat din viata ta. Chiar daca ai pus la punct toate aspectele contractuale cu dj-ul sau formatia care va intretine atmosfera la petrecere, nu trebuie sa scapi din vedere anumite elemente care ar putea crea disconfort sau chiar ar putea duce la ruinarea nuntii.
Aloca-ti timp cand creezi playlist-ul evenimentului si mai ales impartirea acestuia in functie de fiecare moment in parte. O melodie nepotrivita intr-un moment cheie al nuntii poate starni reactii de nemultumire si grimase pe fetele invitatilor, ceea ce cu siguranta nu iti doresti. Iata cateva aspecte demne de luat in seama pentru ca buna desfasurare a nuntii sa nu aiba de suferit:
Verificarea sunetului. Cred ca este de la sine inteles ca trebuie sa fii atent ca aparatura de sunet sa fie performanta pentru a obtine o acustica de invidiat. Insa aceasta nu este de ajuns. De exemplu, la o nunta in aer liber, vantul puternic poate diminua calitatea sunetului. Trebuie sa vorbesti cu organizatorul de evenimente despre acest aspect, astfel incat pozitionarea echipamentului muzical sa fie cat mai favorabila, pentru a obtine rezultatul scontat.
Muzica la cununia religioasa. Daca va doriti cor la cununia religioasa, trebuie sa vorbiti din timp cu preotul. Indiferent daca parohia la care v-ati hotarat sa va uniti destinele are sau nu cor, este imperiosnecesar sa planificati o intalnire cu acestia. Repertoriul si momentele cheie, trebuie stabilite impreuna pentru a evita neplacerile create de anumite dorinte muzicale care se regasesc in preferintele voastre, dar nu si ale preotului.
Primul dans… fara sfarsit. Chiar daca melodia ta preferata se intinde pe o durata de 8 minute nu trebuie sa profiti de ea in intregime. Gandeste-te in primul rand la tine, doar tu si persoana iubita veti fi pe ringul de dans, toate privirile vor fi atintite spre voi, iar 8 minute… vi se vor parea o vesnicie. In plus nu crezi ca este cam mult si pentru invitati? Mai bine mai putin si calitativ decat mult si plictisitor. Vorbeste cu cineva sa te ajute sa micsorezi melodia dorita si toata lumea va fi multumita.
Volumul sonorului prea mare. Este veselie la petrecere, ai invitati tineri, alcoolul mentine starea de euforie, insa asta nu inseamna ca muzica trebuie sa cante in boxe la maxim. Persoanele mai in varsta, care si ele sunt invitate la nunta ta, ar putea fi deranjate de acest aspect, mai ales daca aceasta face imposibila comunicarea intre ei. Fii atent cum organizezi muzica astfel incat la primul dans sa fie mai tare, in timpul mesei sa fie mai linistita iar in rest potrivita.
Andra Petrescu