Un Mc la nunta voastra! Dar ce este un MC?

1322

Atmosfera nuntii este unul  din cele mai importante aspecte de care trebuie sa ai grija,pentru ca de aceasta depinde in principal reusita petrecerii.

Si pentru ca atmosfera nu se construieste cu atata usurinta, un ”coordonator” iti va fi de un real ajutor. Dar pentru inceput sa explicam ce este un  MC, mai exact este forma prescurtata a expresiei din limba engleza,  Master of CeremoniesMaestrul de ceremonii . El poate si trebuie sa fie foarte multe lucruri la un eveniment, dar mai presus de toate este persoana care trebuie ridice oamenii in picioare, sa-i distreze, sa-I faca sa se simta bine. El va evidentia momentele importante ale nuntii, va intretine atmosfera, va invita oaspetii la dans si va anima intregul eveniment.

Cum aleg Mc-ul?

mc la nunta

Este recomandat sa angajezi o persoana cu experienta care sa se ocupe de buna desfasurare a evenimentelor, care se simte confortabil intre multi oameni si care este deschis de la prima intalnire.

Nu este obligatoriu sa ai un profesionist, rolul de MC il poate juca si un prieten sau o ruda insa exista riscul sa apara mici stangacii. Un MC cu experienta insa, se presupune ca a participat la mai multe evenimente, stie cum sa abordeze anumite situatii si cum sa evite unele complicatii. In plus, stie cand, cat si cum sa vorbeasca astfel incat sa nu devina agasant.

Sarcinile Mc-ului

  • In primul rand se va prezenta invitatilor intr-un mod cat mai scurt dar in acelasi timp incitant pentru a le starni cheful de petrecere;
  • Intretine atmosfera prin mesaje care invita la dans si voie buna;
  • Este responsabil de informarea invitatilor in ceea ce privesc diversele evenimente din timpul receptiei: toast-urile, furatul miresei, aruncarea buchetului si/sau a jartelei, taierea tortului, primul dans, inceputul si sfarsitul petrecerii;
  • Inaintea toasturilor si a discursurilor MC-ul trebuie sa introduca fiecare vorbitor;
  • Daca mirii sunt prea timizi ca sa tina un discurs, MC-ul poate pregati propriul discurs cu urari de bine catre miri si de voie buna catre oaspeti;
  • MC-ul trebuie sa asigure ca programul receptiei este urmat intocmai si sa nu fie uitat vreun obicei sau vreun eveniment.

In concluzie, daca vrei ca niciun eveniment din cadrul nuntii sa nu treaca neobservat, angajeaza o persoana care sa se ocupe de atentionarea oaspetilor asupra fiecaruia in parte.

sursa foto flickr> MJaccopo

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus / Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here