Ce aparatura foloseste la nunta un profesionist foto sau video?

1842

Articole care dau sfaturi in alegerea unui profesionst foto sau video  pentru nunta sau anunturi ale firmelor care se ocupa cu fotografierea si filmarea diverselor evenimente gasesti pe toate site-urile de nunti. Acestea scot in evidenta, in general, aparatura folosita ca element principal, cand de fapt, fotograful sau cameramanul este cel care cantareste cel mai mult. Indiferent de cat de performanta este aparatura, daca nu este folosita corespunzator, rezultatele nu vor fi cele asteptate.

Este clar ca aparatura trebuie sa fie profesionala, diferenta de calitate a imaginii se simte indiferent de cat de bun este fotograful sau cameramanul. Testul de foc care demonstreaza aptitudinile acestora precum si aparatura folosita, este o mostra cu serviciile pe care le-au prestat.

Nunta este un eveniment unic, irepetabil, care se desfasoara intr-un ritm alert, incontrolabil, in conditii de lumina dintre cele mai diverse ce ridica probleme fotografului si cameramanului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este un eveniment de durata care solicita din plin atat aparatura cat si pe cei care o folosesc.

Asadar, pe langa o forma fizica foarte buna, care sa le permita sa reziste peste 12 ore fara sa-si piarda concentrarea, fotograful si cameramanul trebuie sa aiba aparatura profesionala, obiective luminoase, flash-uri si bineinteles variante de rezerva pentru toate piesele importante astfel incat, in cazul unei defectiuni, sa-si poata continua activitatea fara probleme.

Asadar, un profesionist foto sau video care se respecta trebuie sa aiba:

Aparatura principal cu care va face toata treaba;

Aparatura de rezerva. O singura aparatura este suficienta pentru a surprinde toate momentele nuntii. Se intampla totusi, chiar daca foarte rar, ca aparatura sa se strice indiferent de cat de noua si moderna este, si atunci ai nevoie sa apelezi la varianta de urgenta.

Obiectivul principal (pentru fotografi). Trebuie sa fie de buna calitate pentru ca majoritatea fotografiilor sunt facute cu acesta. Trebuie sa aiba un zoom luminos (F 2.8 recomandat) pe toate  distantele focale.

Obiectiv de rezerva. Obiectivul principal trebuie sa aiba un back-up, de obicei un zoom standard sau un obiectiv fix cu care poate fi inlocuit in caz de urgenta. La obiectivul principal se adauga dupa stilul si nevoile fotografului si alte obiective: wide-uri, teleobiective, obiective luminoase, etc.

Flash-uri sau proiectoare luminoase. Sunt extrem de necesare fie pentru completarea si corectarea luminii ambiante cat si pentru suplinirea ei in momentele in care nu este suficienta. Ideal este sa existe cel putin doua flash-uri, atat pentru back-up cat si pentru ca in anumite situatii se pot aranja setup-uri mai elaborate pentru portretele din interior.

Accesorii: cele mai importante sunt cardurile si acumulatorii fara de care nu se pot obtine fotografii digitale. Este important sa fie in cantitati suficiente, de obicei dublu fata de estimare. Asta pentru ca exista pericolul de a se strica dar si pentru ca se poate ca activitatea sa fie mai mare decat asteptarile. De asemenea foarte importante sunt microfoanele, trepiedul, umbrele etc.

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFotografii de nunta in locatii inedite
Articolul următor30 melodii pentru primul dans al mirilor

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here