Gravarea verighetelor

2254

Simbol al iubirii, verigheta își are originea în Egiptul Antic.Cât despre semnificație, aceasta este legată de cercul fără început și sfârșit. Reprezentant al puterii ca dovadă a unei înalte apartenențe sociale, inelul era dăruit femeii. Mai mult, aceasta avea rolul de administrator peste averea bărbatului și totodată a noii familii. Iar dacă în prezent, aurul este materialul din care se confecționează aceste inele, cu mult timp în urmă acestea erau făcute din cu totul alte materiale și cu alte semnificații.

Unde gravați verighetele și cât costă?

Dacă v-ați hotărât și ați ales deja modelul verighetelor, și vă doriți să le gravați, aflați că unele magazine vă oferă acest serviciu gratis. Singura condiție ca gravarea să fie gratuită este să le gravați atunci când le cumpărați. În cazul în care nu știți încă ce să scrieți pe verighete, și amânați momentul gravării, veți plăti între 2 si 5 lei/literă sau cifră, în funcție de firmă, complexitatea gravurii și metoda folosită. De exemplul  daca va comandati verighetele de pe www.coriolan.ro pretul gravarii unei verighete este de aproximativ 150 lei pentru o verigheta.

Cum gravați verighetele?

Se pare că din ultimele tendințe în materie de bijuterii și accesorii, face parte și gravarea verighetelor. Există mai multe tehnici de gravură: gravură manuală, gravură cu grafograful, gravură laser și gravură manual-automatizată. Dacă vă gândiți la gravarea numelui vostru sau data căsătoriei, ei bine nu. Nu asta este noutatea pe care vrem să v-o împărtășim.Vă prezentăm cea mai inedită și romantică modalitate de personalizare a verighetelor: gravarea cu laser a amprentei partenerului.Amprenta ta pe verigheta lui, amprenta lui pe verigheta ta. Dacă nu știți cum anume se poate face o astfel de gravare, aflați că există trei pași de urmat:

– copierea amprentelor cu scanner-ul de amprente sau pe hârtie
– prelucrarea digitală a amprentelor
– gravarea cu laser a amprentelor pe verighete.
Amprentele pot fi gravate pe interiorul verighetei, dar și pe exterior dacă verigheta nu are model.

ex1-gravare-amprenta     Gravare_Poem

Cu ce gravați verighetele?

Textul cel mai simplu și cel mai folosit conține prenumele mirilor și data nunții. Mai precis, pe verigheta fiecărui soț, prenumele celuilalt. Dar nu este obligatoriu, evident. O altă alternativă este să alegeți un cuvânt care vă reprezintă sau un citat scurt. Vă este dificil să alegeți? Iată câteva sugestii menite să vă facă verighetele speciale:

–          alegeți citate clasice: amor vincit omnia (dragostea învinge totul)
–          folosiți inițialele voastre sau numele voastre de alint
–          puteți opta și pentru expresii haioase, legate de nuntă: A deal’s a deal (O afacere/înțelegere este o afacere), Love is a symbol of eternity (Dragostea este simbolul eternității)
–          dacă preferați ceva romantic, alegeți vorbe dulci; fie că sunt în română, engleză sau orice altă limbă vă e pe plac, aveți grijă să fie scurte și la obiect, dar grăitoare.

Trebuie totuși să aveți în vedere că spațiul este limitat, iar textul ar trebui să nu depășească 32 de caractere cu spații.

foto> www.coriolan.ro

CRISTINA VRĂJMAȘU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentInterviu cu fotograful Remus Toderici
Articolul următorInchirieri limuzine nunta Bucuresti

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here