Luna de miere in Bora Bora

2488

Insula Bora Bora este cea mai frumoasa si in acelasi timp si cea mai cunoscuta insula de lux din arhipelagul polinezian, multe agentii de turism laudand uneori pana la extrem acest “paradis”, aceasta “Perla a Pacificului”, “acest rai pe Pamant”, cei care au fost acolo ar putea sa confirme faptul ca Bora Bora isi merita toate laudele.

Bora Bora face parte din Polinezia Franceza, Oceanul Pacific,  care mai cuprinde grupul de insule: Austral si Gambier Marquesas ,Society, Marquesas , Tuamotus . Grupul de Insule Society ( format din doua grupuri) include cele mai cunoscute insule turistice: Tahiti, Moorea, Bora Bora si Huahine, si insula Tetiaroa, insa aceasta insula nu poate fi vizitata deoarece este proprietatea celebrului actor , Marlon Brando. Grupul de insule Tuamotus include insula Rangiroa.

 Destinatia Bora Bora

Situata la 260 km de Tahiti si la aproximativ 20 000 km de Romania, Bora Bora are o suprafata de 40 km2, cu o populatie de aproximativ 4000 locuitori. Limba oficiala este franceza si tahitiana, insa localnicii vorbesc si engeleza datorita dezvoltarii in ultima vreme a acestei zone si sosirea a tot mai multi turisti in acest paradis verde. Localnicii spun acestei insule Pora Pora, in traducere semnificand “primul nascut”, sau “Mai te Pora” – Creata de zei”. Pare un paradis ideal pentru indragostiti si romantici incurabili, un elixir al fericirii.

Probabil, in functie de agentia pe care o veti alege, pana in Bora Bora se va schimba avionul de doua ori, trebuind sa faceti o escala in Tahiti, iar de aici compania locala Air Tahiti va va duce spre insula dorita, existand aprozimativ sase zboruri pe zi, care costa intre 100 – 120 eur biletul.  Aeroportul din Bora Bora care din cauza faptului ca este mai mic are un trafic destul de intens. Pe insula transportul se efectueaza cu dificultate, cu multe rute ocolitoare, datorita terenului abrupt din zona sau a terenului plin de stanci.

Daca va permiteti sa inchiriati un autoturism, aveti aceasta posibilitate in Bora Bora, lucru care cu siguranta va usura deplasarea vostra pe insula sau daca sunteti persoane mai sportive puteti inchiria si biciclete.

Minunea Bora Bora

Bora Bora este un loc surprinzator si dupa cum spun unii si plin de magie. Este locul ideal sa fi ceruta de sotie si un loc mirific pentru luna de miere,insa datorita asezarii sale in mijlocul Oceanului Pacific este si destul de greu accesibila.

Lagunele din Bora Bora s-au nascut prin stingerea vulcanului Mout Otemanu iar reciful de corali, include insule cu plaje tropicale si nelipsitii palmieri ce inconjoara insula. Denumita si ‘Perla Pacificului” este recunoscuta pentru apele sale de un albastru ireal, unic, care te duc intr-o lume a viselor.

Cat costa 7 nopti in Paradis?

Aceasta insula are nenumarate hoteluri de 4 sau 5 stele, care sunt cu adevarat rupte din paradis si datorita faptului ca multe dintre ele sunt practic deasupra apelor, multi dintre turistii care sosesc aici in luna de miere sau doar in vacanta, raman raman marcati de ineditul acestor camere. Preturile sunt diferit in functie de hotel si asezarea acestuia, oferta fiind foarte diversificata. Pentru un sejur de 7 nopti veti scoate din buzunar intre 1000 si 3000 euro, cam atat ar costa un “bilet in Paradis” , la care se mai pot adauga si alte taxe, care trebuie sa le discutati cu agentia de turism, taxe comunicate in prealabil.

Activitati pe insula

Bora Bora va ofera diferite tipuri de activitati chiar daca sunteti in luna de miere , in functie de dorintele fiecaruia si scopul pentru care a ajuns acolo,se pot imbina foarte bine relaxarea cu alte activititi sportive sau turistice, se poate face un  tur al insulei Bora Bora, vizitarea maraes-urilor, al celor 7 tunuri uriase din cel de-al doilea razboi mondial, parasailing-ul BoraBora, Pescuitul de adancime, vizitarea lagoonarium-lui su o plimbare cu submarinul si multe altele.

In aceasta zona scufundatorii localnici au devenit renumiti pentu faptul ca pot sa-si retina respiratia timp de aproape 3 minute, perioada in care se scufunda pana la 40 metri in cautarea perlelor negre, fiind unice pentru ca se gasesc doar in aceasta zona si in lagunele insulelor invecinate. Exista chiar si o legenda care spune ca zeul Ono, a daruit printesei Bora Bora coborand pe un curcubeu, o perla neagra, exprimandu-si dragostea eterna si fidelitatea fata de aceasta. Astfel perla neagra cu refexii ale curcubeului a devenit un simbol romantic a dragostei.

Sursa foto : mikelevin.com

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here