Casatoriile interrasiale

1701

Este normal ca fiecare să-și aleagă sufletul pereche, indiferent de religie, etnie sau culoare. Ei bine, în trecut acest lucru era mai mult decât inacceptabil.
Dacă în prezent căsătoriile interrasiale au ajuns să fie mult mai ușor acceptate, aflați că până în 1724, căsătoria cetățenilor americani era legală doar dacă bărbatul și femeia erau albi. Negri au putut să se căsătorească din 1724 doar cu acordul expres al stăpânului lor. Și asta doar între ei, deoarece căsătoriile interrasiale au fost legalizate abia acum 45 de ani în SUA.
Mult mai târziu, în 1967 a devenit legală căsătoria unui alb cu o negresă sau a unui negru cu o albă. Așa cum acum ni se pare absolut normal acest lucru, probabil că celor care vor trăi peste 50 de ani li se va părea absolut normal ca bărbații să se căsătorească cu bărbații și femeile cu femeile. După nevoi, posibilități și plăceri.
Leon Bazile, un judecător din statul american Virginia, spunea în 1958: ”Atotputernicul Dumnezeu, a creat rasele alb, negru, galben, roșu și malaezian, și le-a pus pe continente diferite. Faptul că El a separat rasele, arată că nu intenționa ca acestea să se amestece.”
Amalgamarea sau căsătoriile interrasiale, mai ales între albi și negri, a fost considerată imorală și ilegală în majoritatea statelor până în secolul al 20-lea.
În America, țara tuturor posibilităților, mai mult de 35% dintre adulții chestionați, susțin că au în familie un membru care este căsătorit cu o persoană de altă rasă. Mai concret, o familie din șapte a rezultat în urma unei căsătorii interrasiale. Comparativ cu mulți ani în urmă, când acest lucru era inacceptabil. Putem înțelege cu ușurință, că atitudinile și comportamentul se schimbă cu timpul.
Asiaticii și hispanicii, două dintre comunitățile cu cel mai mare număr de imigranți, sunt cei mai deschiși căsătoriilor interrasiale, conform statisticilor. Bărbații afro-americani se căsătoresc în număr mai mare, cu femei din afara rasei lor, în comparație cu femeile afro-americane. Și asta, contrar concluziei la care a ajuns un profesor de drept din New York, Richard Ralph Bank. În cartea sa, ”Căsătoria este pentru oamenii albi?”, acesta susține că, pentru a avea relații de succes, femeile de culoare trebuie să fie deschise ideii de a avea relații cu bărbați de altă rasă.
Statistici. 63% dintre americani susțin că nu au nimic împotrivă, ca un membru al familiei să se căsătorească cu cineva din afara rasei lor. Conform cifrelor, 92% dintre tinerii albi susțin căsătoriile interrasiale, asiaticii 93% și 91% dintre hispanici. Negrii aprobă o astfel de uniune, într-un număr mai mic, doar 88%.
În România, căsătoriile interrasiale sunt mai mult sau mai puțin acceptate. Pe de-o parte, pare destul de atractiv să ai o relație cu cineva din afara rasei tale. Pe de altă parte, dacă totul devine prea serios, veți realiza că sunt persoane care nu acceptă o astfel de relație. Deși părem deschiși la anumite schimbări, mai este nevoie de timp, pentru a le și accepta.

CRISTINA VRĂJMAȘU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCauti o agentie nunta in Cluj Napoca ?
Articolul următorDe ce sa faci nunta iarna?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here