Cati bani dam la nunta?

55687

Nunta este unul din evenimentele cu cea mai mare importanta din viata unui cuplu. Organizarea unui astfel de eveniment nu este foarte usoara, fie ca este organizata chiar de miri fie ca apeleaza la o firma organizatoare de evenimente. Fiecare detaliu conteaza si necesita timp si foarte multa atentie pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.

In momentul organizarii nuntii, pe langa dorintele mirilor, foarte mult cantareste  multumirea precum si impresionarea invitatilor. Toate alegerile (muzica, decoratiunile, tortul, etc) se fac pentru ca invitatii sa se simta bine si sa-si aminteasca de acea zi cu placere. Astfel, daca mirii se straduiesc sa faca pe plac invitatilor si sa le ofere o petrecere de neuitat, si invitatii trebuie sa-i recompenseze pe miri, nu numai cu recunostinta, chiar daca este foarte importanta, ci si financiar, pentru ca o nunta presupune foarte multe cheltuieli.

De cele mai multe ori, suma daruita tinerilor insuratei, se invarte in jurul pretului meniului. Ar fi nedrept ca tu, in calitate de invitat sa te incadrezi doar in pretul meniului. Pe langa mancarea pe care o servesti, te-ai bucurat si de un decor inedit, si de o muzica frumoasa si de multe alte surprize, care toate costa. Stiu ca nunta este facuta pentru a celebra unirea celor doi si banii nu ar trebui sa conteze, insa conteaza, pentru ca sunt la inceput de drum iar micul ajutor financiar care ramane in plus de la tine si de la ceilalti invitati, le va oferi o mica baza spre un nou inceput. Asta nu inseamna, ca nu trebuie sa iei in considerare bugetul pesonal, ci doar faptul ca trebuie sa gasesti o solutie de compromis astfel incat nici tu sa nu te indatorezi pentru a participa la eveniment, dar nici lor sa nu le oferi o suma prea mica.

Cum calculezi suma de dar

Daca esti socru trebuie sa bagi mana adanc in buzunar, ca doar odorurile ti se insoara, daca esti nas, la fel…doar esti nas, frate sau sora clar ca trebuie sa cotizezi peste medie. Daca esti o cunostinta, colega de munca, verisoara sau prietena trebuie sa te informezi.

Dupa cum spuneam, suma daruita mirilor se invarte in jurul pretului meniului. De regula suma corecta pe care trebuie sa o dai este calculata dupa o formula foarte simpla: pretul meniului x 2. Astfel, daca meniul e 150 lei/persoana, dai 300 lei, daca e 200 lei dai 400 de lei si asa mai departe.

De multe ori se intampla ca meniul sa coste foarte putin sau foarte mult. Ce te faci cand afli ca meniul costa 500 de lei/persoana, prezenta ta este obligatorie iar bugetul nu iti permite sa oferi 1000 de lei ? Daca mirii si-au permis un astfel de meniu, cu siguranta banii nu reprezinta cel mai important aspect al nuntii. Astfel, 400 sau 500 de lei, este suficient cat sa nu te simti stanjenit.

La fel se intampla si cand meniul costa foarte putin. Daca acesta ajunge la 70 lei, nu poti sa ii oferi chiar 140 lei. Ai putea, daca nu ai fost multumit absolut deloc de serviciile oferite, dar cu siguranta nu te-ai simti in largul tau dupa…

In concluzie, pentru o persoana cu un venit financiar mediu si care nu are o legatura foarte stransa cu mirii, darul de nunta se poate incadra intre 300 si 400 de lei de persoana.

Rezumat: Darul de nunta oferit tinerilor insuratei este modul in care invitatii isi arata recunostinta pentru petrecerea oferita. Suma corecta pe care trebuie sa o oferi este de doua ori pretul meniului. Sunt insa si situatii in care formula de calcul nu poate fi aceeasi.

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSfaturi pentru machiajul de nunta
Articolul următorAccesorii domnisoare de onoare

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here