Cele mai trasnite tradiţii de nuntă din lume

799

“Câte bordeie, atâtea obiceiuri!” La fel cum tradiţiile şi obiceiurile de nuntă, de pe la noi diferă de la o regiune la alta, aşa se întâmplă şi cu nunţile din întreaga lume.

Veţi fi surprinşi să aflaţi cât de mult variază obiceiurile legate de nuntă de la o cultura la alta. Iată câteva dintre acestea:

Maroc şi nunţile musulmane

Bucuria nunţii nu se mai termină! Aşa am putea descrie nunţile musulmane, care în general durează între trei şi şapte zile.

În Maroc petrecerea de nuntă durează de cele mai multe ori şapte zile, iar în prima zi a nunţii mireasa trebuie să urmeze un ritual de purificare printr-o baie în lapte. Dacă în trecut tradiţia spunea că mâinile şi picioarele miresei trebuie vopsite (Beberiska), în zilele noastre ele îşi ung palmele cu henna. Iar pentru a arăta invitaţilor că mireasa are destule ţinute, aceasta îşi schimba vestimentaţia de mai multe ori. Nu există o rochie de mireasă anume, ţinuta este în culori puternice, iar hainele sunt din materiale fine şi scumpe.

Franţa

Un pahar cu două tortiţe, asta trebuie să aveţi dacă vă hotarâţi să faceţi nunta în Franţa şi vreţi să respectaţi tradiţia. Aici mirii obişnuiesc să bea dintr-un pahar cu două mânere şi de cele mai multe ori acest pahar este oferit din generaţie în generaţie, având o deosebită valoare sentimentală.

Polonia

Dacă la noi, dansul miresei este un obicei pregătit de miri, cu câteva luni înainte de nuntă, aflaţi că în Polonia, acest dans este… cumpărat! Mai exact, invitaţii prind în rochia miresei bani, pe care mai apoi domnişoarele de onoare îi adună şi îi oferă mirilor pentru luna de miere. Acest obicei este întâlnit şi în Cuba.

Africa

În ţările din Africa, mirele şi mireasa practică săritul peste mătură. Acest gest simbolizează trecerea la o nouă etapă a vieţii, lăsând în urmă trecutul.

Germania

Am putea spune cu uşurinţă că germanii au o tradiţie care poate fi considerată o bună terapie pentru unii dintre noi! Înainte de nuntă, familia şi prietenii mirilor sparg farfurii, urmând ca aceştia să facă curat în urma lor. Se spune că cei doi se pregătesc astfel pentru noua viaţă împreună şi că acest obicei le va aduce noroc.

Dacă un ştiaţi, obiceiul de a pune verigheta pe degetul inelar de la mâna stângă datează din Egiptul antic. Acest gest simbolizează iubirea eternă, credinţa populară fiind că vena dragostei porneşte de la acest deget şi ajunge direct la inimă.

foto: www.hijabstyle.co.uk

CRISTINA VRĂJMAŞU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIdei pentru muzica de nunta
Articolul următorCelebri și devotați infidelității

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here