Asezarea invitatilor la masa, o piatra de incercare.

1446

Am putea spune cu uşurinţă, că asezarea invitatilor la masa reprezintă o altă piatră de încercare pentru miri. De ce? Este simplu de înţeles. Gândiţi-vă numai cum ar fi să aşezaţi la aceeaşi masă nişte prieteni comuni, care s-au despărţit şi au o nouă relaţie cu persoane diferite. Cu siguranţă nu este o combinaţie reuşită şi nici o situaţie prea plăcută.Oricât de bine s-au înţeles cei doi în trecut sau chiar dacă au rămas prieteni. Aşadar, buna dispoziţie a invitaţilor voştri depinde şi de felul cum sunt aşezaţi la mese.

Iată câteva sugestii legate de asezarea invitatilor la masa:

Gândiţi-vă din timp la cum veţi aşeza invitaţii

De îndată ce v-aţi făcut lista cu invitaţii, cine vreţi să vă fie alături în această zi specială, cine a confirmat, este recomandat să vă luaţi un mic răgaz şi să vă gândiţi cum îi veţi aşeza.

Unele mirese preferă să lase în grija invitaţilor, la ce masă vor să stea şi alături de cine. Poate fi o idee bună pentru nunţile foarte mici, dar la cele mari se va isca un haos de nedescris când încep să ajungă invitaţii. Inevitabil, în tot haosul produs unii invitati nu vor avea loc la mesele unde stau prietenii lor, alţii vor opri locuri pentru cei mai apropiaţi spre indignarea celor care se văd nevoiţi să caute alt loc. Alţii vor fi nevoiţi să stea singuri şi izolaţi şi scenariul poate continua.

Aşadar, dacă vă gândiţi din timp la cum veţi aşeza invitaţii fiecare va fi nevoit să stea pe locul indicat şi chiar dacă vor fi câţiva nemulţumiţi, cel puţin veţi reuşi să evitaţi haosul general.

Asezarea invitatilor la masa 

Locul mirilor, al naşilor, al părinţilor este unul destul de clar. Mirele şi mireasa vor sta la aceeaşi masa, la prezidiu, cu naşul şi naşa sau naşii, dacă sunt mai mulţi. Părinţii mirilor, în cazul în care nu au loc la aceeaşi masă cu ei, vor sta la o masă lângă prezidiu, împreună cu fraţii surorile, rude apropiate mirilor.

Ţineţi cont că invitaţii vor să se simtă bine la nuntă, şi cu siguranţă asta vă doriţi şi dumneavoastră. Şi mai mult ca sigur, asta nu se va întâmpla dacă nuntaşii vor sta printre necunoscuţi. În cazul în care sunteţi nevoiţi să formaţi noi grupuri, pentru că de exemplu nu încap toţi prietenii tăi la aceeşi masă, aveţi grijă ca cei lăsaţi deoparte să fie aşezaţi cu persoane de aceeaşi vârstă. Un alt aspect pe care este indicat să-l aveţi în vedere atunci când cei care nu se cunosc sunt aşezaţi totuşi la aceeşi masa, este să aveţi grijă ca aceştia să aibe cât de cât ce discuta. Gândiţi-vă ce le place, în ce domeniu lucrează, ce stil adoptă. Astfel vă veţi asigura că cei pe care îi veţi pune alături de persoane necunoscute, chiar dacă nu sunt firi sociabile, vor găsi câteva subiecte comune de discuţie.

Cum indicaţi locul fiecărui invitat

Tradiţia spune că domnişoarele şi cavalerii de onoare sunt responsabili cu asezarea invitatilor la masa, locurile lor. O altă posibilitate ar fi să indicaţi locul fiecărui invitat pe un panou aşezat la intrarea în local. Pregătiţi o listă a invitaţilor în ordine alfabetică, iar în dreptul numelui scrieţi masa la care se vor aşeza. Mesele pot primi numere sau nume, alegerea vă aparţine.

Vrajmasu Cristina

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCe rochie de mireasa se potriveste zodiei tale?
Articolul următorDalin, rochii de mireasa avangardiste

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here