Comunicarea eficienta cu furnizorul de servicii

814

Comunicarea este  o componenta care trebuie sa fie inteleasa cat mai corect pentru a-si atinge scopurile. Cand vine vorba despre un eveniment in cadrul caruia intri in contact cu o multitudine de furnizori, comunicarea este o necesitate.

Fie ca alegi sa iti organizezi nunta singur, fie ca alegi o firma care sa se ocupe de tot evenimentul, este imperios necesar ca dorintele tale sa fie intelese pentru a avea rezultatele dorite. Iata ce nu trebuie sa scapi din vedere cand stabilesti detaliile nuntii impreuna cu firmele prestatoare de servicii:

Nu comunica prin e-mail.  Limbajul scris poate lasa loc de interpretari, in plus se poate intampla sa nu ti-se raspunda in timp util, sa iti fie ignorat mailul important pe care l-ai trimis sau sa pierzi foarte mult timp schimband zeci de mail-uri pana a ajunge la rezultatul dorit. Pentru a evita astfel de neplaceri cea mai buna varianta este intalnirea “face to face” oferindu-ti ocazia astfel sa observi si cat de serioasa este firma cu care ai intrat in contact.

Pune cat mai multe intrebari. Noteaza-ti punctele importante pe care vrei sa le discuti. Cu cat pui mai multe intrebari, la subiect desigur, cu atat vei fi mai informat si iti vei putea face o imagine asupra rezultatului final. In plus, nu vei lasa loc neintelegerilor sa apara.

Cere clarificari. De regula firmele au un limbaj specific domeniului in care activeaza. Nu te rusina sa ceri mai multe explicatii daca nu intelegi ceva, pana la urma este vorba de ziua cea mai importanta a vietii tale si nu trebuie sa risti reusita acesteia. In plus, este normal sa nu intelegi anumite lucruri daca nu ai avut contact cu asa ceva.

Cum iti dai seama daca este serios? De cele mai multe ori limbajul corpului vorbeste de la sine. O atitudine delasatoare care iti lasa impresia ca esti “inca un client” si atat, clar nu este o alegere tocmai fericita. Exista cazuri insa cand furnizorul se arata foarte interesat si deschis doar pentru a te castiga ca si client, urmand ca dupa semnarea contractului sa fii neglijat. Cere referinte si modele cu ce au facut la alte nunti.

Atentie la contract. Chiar daca la prima impresie pare o firma de cuvant, de multe ori te poti insela. Incheie un contract pentru a te asigura ca lucrurile vor decurge conform celor discutate in prealabil. Atentie la clauzele contractuale, nu semnati pana nu cititi cu atentie tot.

Petrescu Andra

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSemnificatia sarutului
Articolul următorOrganizatorul de evenimente

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here