Se mai poarta cocardele in piept?

4310

Cocardele… mici accesorii care diferentiaza nuntasii de persoanele care nu fac parte din cadrul nuntii. Acestea sunt puse de obicei in pieptul fiecarui invitat sub forma de flori stilizate sau naturale, mai mari sau mai mici, in functie de preferintele mirilor si de “rangul” nuntasilor…

De cele mai multe ori, din pacate, invitatii nu acorda o prea mare importanta cocardelor. Le scot din piept daca ii incomodeaza sau daca nu se asorteaza tinutei, nu accepta sa le fie prinse in piept pentru a nu le strica hainele iar in cel mai bun caz, dupa petrecere, le pastreaza undeva intr-o cutie uitata de vreme, peste care mai dau din cand in cand si se intreaba daca sa le mai pastreze sau nu.

Pentru achizitionarea acestor accesorii, mirii depun un efort destul de mare, si nu neaparat din punct de vedere financiar, ci mai degraba datorita dificultatii de a alege dintre atatea modele, ceea ce inseamna timp, stres, agitatie.

Se mai poarta cocardele in piept?

Conform traditiei, la nunta intalnim doua feluri de cocarde: cele pentru miri si apropiatii acestora (familie, nasi, domnisoare si cavaleri de onoare) si cele pentru restul nuntasilor. Cocardele celor apropiati trebuie sa fie mai deosebite fata de celelalte. In ceea ce priveste purtarea acestora in piept, raspunsul este da, dar trebuie sa va asumati riscurile enumerate mai devreme.

Alternative

Ca sa evitati neplacerile, cum ar fi stricarea tinutei unui invitat, sau dezamagirea ca jumatate din oaspeti nu poarta cocardele, fiecare din motivele sale, puteti apela la niste variante de rezerva. Purtarea acestora la mana poate fi o varianta castigatoare, si asta pentru ca sunt mult mai usor de pus si mai lejere. Ca sa nu mai spun ca este si un accesoriu foarte elegant, in special pentru doamne si domnisoare.

O alta varianta pe care puteti sa o luati in calcul ar fi marturiile. In fond si pana la urma si cocardele si marturiile au rolul de a aminti invitatilor de marele vostru eveniment, prin urmare, cele din urma ar fi suficiente scapandu-va de o munca si o cheltuiala in plus. Sunt insa cupluri care desi cred ca aceste doua accesorii se suprapun, nu se exclud reciproc, alegerea insa, va apartine in totalitate.

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus / Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here