Povestea nuntii in imagini

663

O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. De aceea, alegerea fotografului reprezinta unul din cele mai importante aspecte din organizarea nuntii. Fotografiile sunt, intr-un final, cele pe care le veti privi cu placere dar si cu nostalgie, peste ani si ani, amintindu-va de ziua in care v-ati casatorit.

In cadrul nuntii nimic nu este regizat, totul este imprevizibil. Zeci de invitati care interactioneaza, fiecare cu zeci de reactii si comportamente. Rolul fotografului intr-o astfel de conjunctura este sa surprinda momentele inedite facandu-le astfel parte din nunta ta.

Iata cateva aspecte de care sa tii cont in alegerea fotografului:

Nu fa concesii. Ziua nuntii nu este tocmai momentul potrivit pentru a experimenta. Daca iti doresti sa ramai cu amintiri placute, este indicat sa nu alegi un fotograf amator care sa-si puna in practica veleitatile artistice. Un aparat de fotografiat performant nu este suficient pentru a obtine imagini reusite.

Atentie la neatentie! Daca esti pus in situatia in care trebuie sa negociezi cu o agentie, cere sa vorbesti si cu fotograful recomandat de aceasta. Astfel, te vei convinge singur ca el este fotograful potrivit pentru tine.

Alege profesionalismul. Cel mai important lucru in alegerea unui fotograf este, evident, studierea portofoliului acestuia. Cautati site-urile mai multor fotografi din orasul dumneavoastra. Comparati fotografiile si alegeti fotograful al carui stil se potriveste cel mai bine cu ceea ce doriti. Newly wed couple

Atitudinea conteaza! Fotograful trebuie sa fie sociabil, placut si, cel mai important, interesat de nunta voastra. Veti observa acest lucru din primele conversatii si intalniri. Nu angajati un fotograf care nu va inspira incredere si nu va demonstreaza ca doreste sa participe la eveniment cu placere.

Stabileste exact ce fel de fotografii vrei. Fotograful nu poate ghici daca tu preferi instantaneele sau fotografiile regizate. Un profesionist iti va face din ambele tipuri, dar decizia care sa predomine este a ta. In plus, arata-i sau roaga pe cineva sa-i arate care sunt persoanele (familie si prieteni apropiati) cu care-ti doresti neaparat fotografii. In felul acesta nu risti sa descoperi dupa nunta ca iti lipsesc imagini cu parintii sau prietena cea mai buna!

Discuta termenii colaborarii. Ideal ar fi sa semnati un contract in care sa fie trecute clauze amanuntite: numarul minim de fotografii pentru care sunteti de acord sa platiti suma asupra careia v-ati inteles, numarul maxim de rebuturi, tipul de imprimare dorit (album pe hartie, CD, etc), penalitati in cazul nerespectarii unor termeni contractuali

Nu accepta ca fotograful sa se ocupe si de filmat! Daca te gandesti ca astfel vei economisi o suma considerabila, ar fi bine sa te gandesti ca si economia de calitate va fi substantiala. Doua lucruri facute deodata de aceeasi persoana nu duc decat la rezultate slab calitative.

Andra Petrescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFormatia Vexus / Cluj Napoca
Articolul următorCati bani dam la nunta?

Cauta furnizori:

Cauta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here