Accesorii esentiale pentru lansarea de porumbei la nunta

2793

Eliberarea porumbeilor albi la nunta este un moment unic si spectaculos. Si pe buna dreptate, aceste pasari albe, pline de simbolistica si de o frumusete pura, impresioneaza pe oricine.

Exista posibilitatea ca unii dintre invitati sa mai fi intalnit si la alte nunti aceasta practica, insa sunt convinsa ca de fiecare data s-au emotionat si au zambit sincer. Si asta pentru ca trairile si sentimentele voastre ca miri, le transmiteti oaspetilor, prin urmare, voi faceti ca acest moment al eliberarii porumbeilor sa fie special.

Daca ar fi sa ne luam dupa simbolistica, pe langa semnificatia de sine statatoare a porumbeilor, si anume de pace, liniste, armonie, inocenta si chiar loialitate, eliberarea acestora ne duce spre un alt capitol care se plaseaza cumva la polul opus: libertate. Cu siguranta multi dintre voi ma vor contrazice, si de aceea imi voi sustine afirmatia cu argumente.

“Libertatea absoluta se castiga prin dragoste. Caci doar dragostea elibereaza omul de natura sa, alungand fiara si demonul” (MIrcea Eliade ) un citat cat se poate de adevarat care imi sustine afirmatia fara echivoc. Prin urmare, eliberarea porumbeilor poate fi asociata cu castigarea libertatii absolute prin dragoste.

hands of groom and fiancee on cage with pigeons

De regula, lansarea porumbeilor se face dupa cununia religioasa, la iesirea din biserica, insa nu este obligatoriu, poti face acest lucru cand consideri tu de cuviinta. Daca ai ales sa ai mai multi porumbei, trebuie sa stii ca acestia sunt eliberati din cutii special decorate puse la dispozitie de firma prestatoare de servicii in acest sens. Si pentru ca fiecare detaliu conteaza, trebuie sa fii atent si la recipientul din care vor zbura fapturile.

Daca nu iti plac recipientele care iti sunt puse la dispozitie, poti opta sa contruiesti singur sau sa apelezi la o persoana pasionata de handmade care sa te ajute. Iata cateva idei care te-ar putea inspira:

  • Colivii.

Clasicele colivii vor fi intodeauna cele mai simple optiuni dar si cele mai elegante. De diferite forme ( semiovale, patrate sau chiar sub forma de inima), argintii sau aurii, de metal sau de lemn, decorate cu tot felul de materiale sau flori, aceste recipiente nu numai ca vor infrumuseta momentul dar vor intari si sibolistica de libertate.

  • Cutii accesorizate.

Poti alege aceste recipiente in momentul in care vrei ca acest moment sa fie o surpriza. Cutiile vor fi imbracate in intregime cu flori, diferite materiale, diverse obiecte in functie de preferinte si tematica nuntii tale.

  • Recipiente de sticla.

O idee interesanta care va decora intr-un mod inedit locul eliberarii porumbeilor. Le puteti lasa simple (porumbeii sunt accesoriul perfect) sau le puteti decora cu crengute cu frunze, flori sau chiar materiale. Nu exagerati insa, lasati sa se vada si ce este inauntrul lor.

  • Cutii tematice.

Pentru nuntile tematice se cuvine sa intre in calcul si acest detaliu. De exemplu pentru o nunta la malul marii, porumbeii eliberati dintr-o scoica uriasa vor constitui “perla” nestemata a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here